Întrebări şi Răspunsuri – Cum particip la sondaje plătite

Posted on Posted in Utile

Întrebări şi Răspunsuri - Cum particip la sondaje plătite

Cine este Mercury Research? Ce este eXPRIM?

Cum particip la comunitatea de sondaje online plătite eXPRIM, administrată de Mercury Research, cea mai importantă companie independentă de cercetare de piaţă din Romania?

Cum pot deveni membru al panelului?

Puteţi deveni membru al panelului prin înregistrarea pe acest forum, sau mult mai rapid inregistrandu-va aici:

Ce  presupune apartenenţa la eXPRIM?

Ca membru al panelului eXPRIM, vei fi invitat să participi la cercetări de piaţă pe diverse teme. Participarea la o cercetare este voluntară, dar poţi răspunde la un chestionar o singură dată. Răspunsurile pe care le vei furniza vor fi combinate cu ale altor membri şi vor fi utilizate pentru a ajuta oamenii de afaceri la luarea unor decizii legate de serviciile şi produsele oferite. Numărul invitaţiilor pe care le vei primi este variabil. Este posibil să închidem o cercetare înainte ca tu să participi la ea; acest lucru se întâmplă atunci când un mare număr de respondenţi au răspuns deja. În aceste situaţii vei primi un mesaj prin care vei fi informat de acest lucru.

De ce este părerea mea importantă?

Colaborăm cu o gamă variată de companii, companii care pun preţ pe părerile clienţilor pentru a îi ajuta la luarea deciziilor privind produsele sau serviciile care vor urma să fie lansate sau îmbunătăţirea celor prezente. Aceste păreri ale dvs. ajută în formarea acestor produse şi servicii, ele putând fi văzute în magazine şi în comunitatea dvs. locală.

Cum mă veţi contacta pentru a lua parte la aceste studii şi chestionare?

De obicei, aceste invitaţii pentru a completa studii şi chestionare vă vor fi trimise prin email şi pot fi accesate şi completate pe Internet.

Ce primesc în schimbul completării acestor chestionare?

Ca un semn de recunoaştere a importanţei participării dvs. la fiecare sondaj, veţi câştiga puncte pe care le puteţi apoi converti în bani. Aceste forme recompensatorii nu sunt o formă de plată pentru timpul pe care ni-l acordaţi, ci un gest de recunoştinţă şi mulţumire pentru implicarea dvs. Când veţi acumula echivalentul în puncte a minim 100 RON îi veţi putea retrage sub formă de bonuri cadou cu care puteţi achiziţiona o gamă largă de produse, sau sub forma unui voucher de cumpărături pe site-ul e-MAG.

Nu sunt înscris în comunitatea eXPRIM, dar altcineva din gospodaria mea este. Pot completa chestionarele lui?

Nu, dar vă invităm şi pe dvs. să vă alăturaţi Comunităţii eXPRIM. Pentru a face acest lucru, vă invităm să vă inregistrati aici.

Cât timp am la dispoziţie pentru a completa un chestionar?

Este foarte important să completaţi chestionarul în totalitate şi cât mai curând după ce aţi primit emailul cu invitaţia dvs. personalizată.
Durata chestionarului variază de la studiu la studiu, încadrându-se undeva între 5 şi 60 minute.

De ce uneori pot raspunde doar la câteva întrebări şi apoi studiul se incheie?

Nu toate studiile se potrivesc cu profilul dvs. Deseori, punem anumite întrebări la începutul chestionarului pentru a stabili dacă vă potriviţi unui anumit criteriu specific. Dacă nu vă potriviţi cu acel criteriu specific, veţi fi anunţat înainte de începerea chestionarului. Ca să vă trimitem invitaţii potrivite, nu uitaţi să vă completaţi profilul personal.

Cum îmi schimb datele de contact (parola, adresa etc), precum şi răspunsurile la chestionarul iniţial?

Puteţi face aceste lucruri accesând linkul dvs. personalizat primit pe adresa de email, sau accesând profilul personal. Numele de utilizator este în general adresa de email folosită la inregistrare (sau user-name ales de dvs), iar dacă aţi uitat parola (sau nu aţi folosit-o niciodată), puteţi genera una folosind linkul “V-aţi uitat parola?”

Întâmpin probleme în a completa sau folosi chestionarul online. Mă puteâi ajuta?

Daca aveţi orice tip de problemă sau sugestie, ne puteţi trimite un email la adresa panel[at]mercury.ro. De obicei, chestionarele pe care le primiţi vă dau posibilitatea să vă opriţi din completare la un anumit punct şi apoi să reveniţi din acelaşi loc la o dată ulterioară (deşi nu este recomandat). Pentru acest lucru, este recomandat să folosiţi browserele Internet Explorer sau Firefox.

Ce echipament (calculator) este necesar pentru a putea fi membru în Comunitatea eXPRIM?

Orice computer cu Windows 98/NT/2000/XP, Vista sau Windows7 (Seven), sau MacOS X/Linux cu Microsoft Internet Explorer sau Mozilla Firefox ca browser (de preferat). Toate browserele cu JavaScript sunt suportate (marea majoritate din cele de pe piaţă la momentul actual).

Ce veţi face cu informaţiile mele personale? Le veţi divulga şi altora?

Mercury Research vă asigură că toate datele dvs. personale pe care ni le furnizaţi sunt strict confidenţiale şi că nu vor ajunge la terţe părţi. De asemenea, datele dvs. personale nu vor fi asociate cu răspunsurile la sondajele la care veţi participa. Vă garantăm că Mercury Research nu trimite materiale publicitare.
Datele dvs. personale sunt folosite doar în scopuri statistice, pentru realizarea de cercetări de către Mercury Research si CINT din Suedia. Conform legii beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, puteţi să vă opuneţi prelucrării datelor şi să solicitaţi ştergerea lor, prin contactarea noastră la panel[at]mercury.ro.

Voi primit junk-mail sau spam prin folosirea adresei mele de mail prin înregistrarea în Comunitatea eXPRIM?

Deloc! Toate informaţiile furnizate sunt strict confidenţiale. Nu veţi primi alte mesaje de la alte companii fără permisiune.

Recomandă si prietenilor...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

18 thoughts on “Întrebări şi Răspunsuri – Cum particip la sondaje plătite

 1. La cat dupa ce am finalizat un chestionar se aloca punctele in contul de pe “exprim”? Am completat un chestionar pana la capat ieri si nu mi-au fost alocate punctele inca.

  1. Salut Adelina,
   Mulțumim și apreciam comentariu tău. Referitor la sesizarea ta, facem verificări și revenim cu un răspuns cat putem de repede.

  2. Salut Adelina,

   Inca data, mulțumim pentru comentariu tău. Astfel cu ajutorul acestor comentarii, noi putem furniza informații utile tuturor, atât celor din comunitatea Exprim cat și celor care doresc să se înscrie.
   De asemenea, cu ajutorul acestor comentarii vom putea actualiza pagina de Întrebări şi Răspunsuri.

   Referitor la întrebările tale:
   1. Punctele se vad în contul utilizatorului imediat după finalizarea unui chestionar valid. Sunt și cazuri speciale, când statusul chestionarului valid nu este înregistrat corect, iar punctele nu se vad imediat în cont. In acest caz, punctele se vor afișa în cont la finalizarea studiului, când aplicația în mod automat face o verificare și aplica statusul corect chestionarelor.

   2. Referitor la cazul tau, aplicația a raportat în data de 14 Septembrie două chestionare nefinalizate, cu status:
   a). “Early screen out
   Acest lucru înseamnă că nu ai corespuns profilului cerut de chestionar. Nu toate studiile se potrivesc cu profilul tau. Deseori, punem anumite întrebări la începutul chestionarului pentru a stabili dacă va potriviți unui anumit criteriu specific.
   Un exemplu ar fi “Consumați marca X?” – iar răspunsul sa fie “Nu“.

   b). “Quota full
   Acest lucru înseamnă că s-au strâns destule răspunsuri pentru categoria din care faci parte (numărul necesar de persoane de o anumita vârstă, sex, dintr-o anumită localitate…).

   Te asigurăm că nu putem interveni manual în desfășurarea acestor studii, iar intenția noastră este ca sistemul de punctare sa rămână transparent, onest și satisfăcător pentru toata lumea. Acesta este un sistem automat, care închide studiile și recompensează respondenții, fără ca noi să putem interveni în modificarea acestor puncte.

 2. Bună Cătălin,
  Mulţumim pentru comentariul tău, astfel ajutând la furnizarea unor informaţii utile membrilor comunităţii eXPRIM, cât şi celor ce doresc să se înscrie.
  Referitor la întrebarea ta, nu este obligatoriu ca în momentul acumulării echivalentului în puncte a 100 RON să retragi suma. Acesta este doar minimul de puncte în urma căruia poţi beneficia de una dintre modalităţile noastre de recompensare.

  1. Bună Cristian,
   Mulţumim pentru comentariul tău, astfel ajutând la furnizarea unor informaţii utile membrilor comunităţii eXPRIM, cât şi celor ce doresc să se înscrie. Te rugăm să ne acorzi o scurtă perioadă de timp pentru a face verificări şi vom reveni cu un răspuns cât de repede putem.

  2. Bună Cristian,
   Mulţumim încă o dată pentru comentariul tău. Referitor la întrebarea ta, numărul de chestionare şi implicit invitaţii trimise de noi şi primite de tine poate fi diferit de la o lună la alta. Este posibil ca într-o lună să primeşti mai multe invitaţii, în timp ce în altele este posibil sa nu primeşti niciuna, în funcţie de numărul de studii pe care le desfăşurăm. Pentru a te asigura că primeşti cât mai multe invitaţii, îţi recomandăm completarea exactă a întrebărilor de profilare, astfel fiind selectat şi invitat să participi la studii potivite profilului tău.

 3. Buna ziua,
  Am completat formularul de inscriere, si doresc a va felicita pentru ideea in sine a proiectului cat si pentru efortul depus de dumneavoastra. Apreciez sincer aportul dumneavoastra la bugetul fiecarei persoane inscrise si-mi doresc cu drag sa incepem colaborarea!

  1. Bună Camelia,
   Mulţumim că te-ai alăturat comunităţii eXPRIM, mulţumim şi pentru aprecieri!
   Orice feedback venit din partea voastră, pentru noi înseamnă foarte mult.
   Considerăm că părerile fiecaruia dintre voi contează şi din acest motiv ni se pare potrivit ca odata cu exprimarea acestor păreri focusate într-o anumită direcţie să existe şi o compensaţie materială pentru disponibilitatea pe care ne-o arătaţi.
   Sperăm într-o lungă şi benefică colaborare!:-)

  1. Bună Maria,
   Mulţumim pentru comentariul tău, astfel ajutând la furnizarea unor informaţii utile membrilor comunităţii eXPRIM, cât şi celor ce doresc să se înscrie
   Numărul de chestionare şi implicit invitaţii trimise de noi şi primite de tine poate fi diferit de la o lună la alta. Este posibil ca într-o lună să primeşti mai multe invitaţii, în timp ce în altele este posibil sa nu primeşti niciuna, în funcţie de numărul de studii pe care le desfăşurăm. Pentru a te asigura că primeşti cât mai multe invitaţii, îţi recomandăm completarea exactă a întrebărilor de profilare, astfel fiind selectată şi invitată să participi la studii potivite profilului tău.

   1. Inca nu am primit nici-un sondaj. Profilul este completat 100%. Ori este o problema pe undeva ori este o mare teapa. Putin ajutor va rog ?

    1. Buna Maria,
     Iti inteleg ingrijorarea dar trebuie sa-ti reamintesc ca numarul de invitatii si de chestionare trimise de noi va fi diferit de la o luna la alta.
     Daca intr-o luna nu ai fost invitata sa participi la nici un sondaj nu inseamna ca asa se va intampla si in lunile urmatoare.
     Multumesc oricum ca ne-ai semnalat nemultumirea ta.
     Noi suntem perfect transparenti si ne ajuta sa aflam ce va preocupa legat de aceasta activitate pentru ca pe viitor sa putem avea o buna colaborare.

 4. Uofff.aștept și eu cu nerăbdare sa primesc chestionare …Dar nimic …Și a trecut o luna! Ce se întâmplă?

  1. Buna Lavinia-Gabriela,
   Nu trebuie sa te ingrijorezi.
   Numărul de chestionare şi implicit invitaţii trimise de noi şi primite de tine poate fi diferit de la o lună la alta.
   Daca intr-o luna nu ai primit nicio invitatie, nu inseamna ca nu vei primi niciodata o invitatie.
   Multumesc ca ne-ai semnalat ingrijorarea ta, sper sa o faci de fiecare data cand vrei sa afli ceva.
   Pentru noi feedback-urile primite de la voi conteza!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *